HAUPTSACHE VELTLINER

Appellation: Niederösterreich
Villages: Schönberg, Langenlois, Mittelberg
Rebsorten: Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc

Frisch-fruchtige Cuvée mit Grüner Veltliner als Hauptsache und Sauvignon Blanc als Nebensache – garantiert ein einmaliges Trinkerlebnis.

Soil: loess, loam, weathered primary rock soil
Altitude: 230-400 Meters
Age of vines: up to 30 years
Planting density: 3000-4000 vines per hectar
Training system: Guyot

Harvest yield: 4000 litres per hectar
Harvest date: Beginning to mid September
Maceration: whole cluster pressing
Maturation: steel tank
Abfüllung: 2  & 4 Monate nach der Ernte

Serving temperature: 10°C Food pairing: aperitif, light food, starters, salads, seafood, white meat, fish, chicken, pasta dishes, Asian cuisine

Jahrgang 2020:
„Best Buy“ Vinaria Sommerweine

Jahrgang 2020:
Vinaria: Hübsche Würze, Hauch von Reduktion, Stachelbeere, frisch und zischig, Zitruskracherl, Almkräuter; setzt sich knackig auf dem Gaumen fort, Wiesenblumen, spritzig, knackiger Wein, sehr süffig, gewisse Substanz.