HAUPTSACHE VELTLINER

Appellation: Niederösterreich
Villages: Schönberg, Langenlois, Mittelberg
Grape Varieties: Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc

Blend of mainly Grüner Veltliner and a bit of Sauvginon Blanc guarantees an unique drinking experience full of freshness.

Soil: loess, loam, weathered primary rock soil
Altitude: 230-400 Meters
Age of vines: up to 30 years
Planting density: 3000-4000 vines per hectar
Training system: Guyot

Harvest yield: 4000 litres per hectar
Harvest date: beginning to mid September
Maceration: whole cluster pressing
Maturation: steel tank
Abfüllung: 2  & 4 Monate nach der Ernte

Serving temperature: 10°C Food pairing: aperitif, light food, starters, salads, seafood, white meat, fish, chicken, pasta dishes, Asian cuisine

Vintage 2020:
„FUN“ (besonderes Trinkvergnügen) – Vinaria Jungweinatlas
„Best Buy“ – Vinaria Sommerweine
ausgezeichnet für „Preis-Leistung“  – Die Presse Weingenuss

Vintage 2020:

Wolfgang Wachter, Vinaria: Beschwingtes Bukett, zarte Würze, gelbe Frucht; animierend, Säurespiel, betont fruchtig, Zitronenzesten, Steinobst und Äpfel bis weit in den Abgang hinein.
Vinaria (german): Hübsche Würze, Hauch von Reduktion, Stachelbeere, frisch und zischig, Zitruskracherl, Almkräuter; setzt sich knackig auf dem Gaumen fort, Wiesenblumen, spritzig, knackiger Wein, sehr süffig, gewisse Substanz.